Koeman ziet unieke beelden vol ongeloof terug: 'Slaat nergens op, dit kan niet'

Koeman ziet unieke beelden vol ongeloof terug: 'Slaat nergens op, dit kan niet'

19-11-2023 06:48 Laatste update: 11:23
64

Ronald Koeman prijst Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind, na de EK-kwalificatie van Oranje. De bondscoach zag dat het drietal achterin 'een perfecte wedstrijd' speelde. Ook deelt Koeman zijn irritatie over de aanwezige camera's langs de lijn.

Oranje boekte zaterdag een 1-0 zege op Ierland, waardoor het zich heeft geplaatst voor het EK. Groots speelde Nederland echter niet. "Het doel is bereikt, dan mag je blij zijn", zegt Koeman bij de NOS. "Maar als trainer kijk je vaak ook verder. Er zijn ook momenten dat je de wedstrijd niet afmaakt, maar we hebben heel goed verdedigd. We kregen veel kritiek door de tegengoals, maar dat ging in ieder geval beter."

Met zijn achterhoede was Koeman dan ook tevreden. "Stefan de Vrij, Virgil en Daley: dat stond. Die spelers hebben natuurlijk ook ervaring, in dat opzicht hebben ze een perfecte wedstrijd gespeeld. Ze spelen alle drie al heel lang voor Oranje. Soms zijn er ontwikkelingen met andere spelers, die er direct staan: De Ligt, Timber... Ik kan ze allemaal wel opnoemen. Maar Stefan heeft perfect gespeeld." 

Tijdens de wedstrijd deed zich nog een opvallend moment door. Een camera ving op dat Koeman zich stoorde aan zijn aanvallers. "Kijk nou hoe ze staan", zegt Koeman onder meer op de beelden. De bondscoach is daar echter niet blij mee. "Dit is irritant. Ik vind het sowieso irritant dat er een camera op een halve meter op mijn gezicht staat tijdens de wedstrijd. Dat is geen topvoetbal, dat slaat nergens op. Ik heb daar in het buitenland namelijk geen last van. Misschien is het beter dat ik aan de andere kant ga zitten. Het slaat namelijk nergens op dat er een camera negentig minuten lang bijna tegen je wang aan zit. Ik vind dat dit niet kan", besluit hij.