Keten in Oranje: 'Ik kon geen kant op, Lang sprintte gewoon nog een stukkie door'

Keten in Oranje: 'Ik kon geen kant op, Lang sprintte gewoon nog een stukkie door'

22-11-2023 15:50 Laatste update: 16:44
33

Owen Wijndal kan geen negatief woord verzinnen over PSV'er Noa Lang, met wie de vleugelverdediger - zowel op als naast het veld - vele avonturen beleefde. Dat vertelt Wijndal in de rubriek Not so frequently asked questions

Het gesprek met Dave Peters komt op een gegeven moment uit op de hobby's van Wijndal, die aangeeft dat hij erg van muziek houdt en veel zingt. "Meestal iets R&B-achtigs of Nederlandstalige hiphop, daar hou ik wel van. Als ik geen voetballer was geworden, zou ik nu misschien een artiest zijn", aldus Wijndal. "En die song van Noa Lang? Die is wel grappig."

Wedden

Meer odds

Wijndal was een van de eersten die van het bestaan van '7K Op je Feestje' wist. "Dat is echt al jaren geleden. Dat het zo groot zou worden, had niemand verwacht." Over 'Noa' kan Wijndal, die Lang 'echt een hele lieve jongen' noemt, niks negatiefs bedenken. "Het is echt een hele lieve jongen. Mooie avonturen hebben we samen beleefd." Als voorbeeld noemt de vleugelverdediger van Royal Antwerp een nachtelijk avontuur bij Oranje onder-16. 

"Het was midden in de nacht. Iedereen moest al slapen want de volgende dag stond er een wedstrijd op het programma. Zaten we ineens achter elkaar aan te rennen in de gang. Had de ene waarschijnlijk weer iets vervelends met de andere gedaan. Wel lachen natuurlijk. Ik probeerde hem te pakken. Tot de bondscoach plots voor mijn neus stond: 'Wat zijn jullie hier – verdomme - allemaal aan het doen?' Kregen we daar ook nog gezeik mee, ik iets meer dan Noa, herinner ik me", aldus een lachende Wijndal. "Omdat ik geen kant op kon. Die Lang, die sprintte gewoon nog een stukkie door.”