'Toen belde La Coruña, maar dat kon toen niet meer. Daar baalde ik flink van'

'Toen belde La Coruña, maar dat kon toen niet meer. Daar baalde ik flink van'

23-11-2023 23:40 Laatste update: 24-11-2023 00:23
10

Ben Rienstra voetbalt momenteel bij de amateurs van DETO in het Vriezenveen. Een rentree op het hoogste niveau in Nederland ligt niet in het verschiet, al is een stap naar het buitenland nog altijd een optie. Met weemoed denkt hij in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, terug aan de tijd dat hij bijna voor Deportivo La Coruña tekende.

Of Rienstra nog weer op profniveau gaat spelen? Dat durft de 33-jarige middenvelder niet te zeggen. "Dan moet je echt weer topfit worden. Ik heb nu al een tijdje niet meer op dat niveau gespeeld. Dan zou het eerder in het buitenland zijn, anders niet." Volgens Rienstra hebben verschillende clubs zich 'op basis van zijn CV' bij hem gemeld. 

"Maar dat zijn vaak landen...", begint Rienstra. "Dan moet je afvragen of je dat wil met je kinderen. Dat moet wel echt passen. Andere dingen zijn nu belangrijker." Als voorbeeld noemt de oud-speler van onder meer AZ en Heerenveen telefoontjes uit Griekenland, Thailand en de tweede divisie van Turkije. "Daar moet je dan aan denken. Amerika is ooit wel eens gekomen, maar nu niet meer."

Van één transfer heeft Rienstra wel spijt. Of eigenlijk vooral van een transfer die er uiteindelijk niet van kwam. "Deportivo La Coruña", stelt Rienstra. "Die speelden toen nog op het hoogste niveau, of net gedegradeerd en dat ze weer terug wilden keren. Ik had toen contact met de technisch directeur. Dat duurde maar en dat duurde maar. Ik ging toen van Willem II weer naar AZ, waar ik weg moest. Maar toen was ik net rond met Heerenveen, en toen belde die technisch directeur van Coruña: 'Je kan vliegen, morgen'. Daar baalde ik wel flink van. Dat kon natuurlijk niet meer. Woord is woord. Ik denk dat Heerenveen het ook niet wist, ik heb het toen niet verteld", lacht Rienstra. 

Luister hieronder de hele aflevering van #DoneDeal, waarin Rienstra onder andere vertelt over zijn samenwerking met Peter Bosz en zijn periode met Emmanuel Adebayor als teamgenoot!