'FC Groningen kan Fledderus-miskoop slijten: veel belangstelling uit Zweden'

'FC Groningen kan Fledderus-miskoop slijten: veel belangstelling uit Zweden'

24-11-2023 10:01 Laatste update: 12:03
10

De kans is groot dat Daleho Irandust bezig is aan zijn laatste weken als speler van FC Groningen. Een terugkeer naar Zweden lonkt voor de 25-jarige miskoop, meldt Fotboll Direkt.

Groningen werkt mee aan een vertrek van Irandust, die na zijn komst in de zomer van 2021 nooit heeft kunnen overtuigen. In 45 competitiewedstrijden was hij goed voor twee goals en acht assists. Eind september deed trainer Dick Lukkien voor het laatst een beroep op de aanvallende middenvelder. Meerdere clubs uit Zweden hebben nu interesse, waarvan Djurgardens IF het meest kansrijk is. Op dit moment zou er nog géén bod op tafel liggen.

Wedden

Meer odds

Irandust maakte tweeënhalf jaar geleden voor ongeveer vier ton de overstap van BK Häcken naar FC Groningen, waar Mark-Jan Fledderus toen nog technisch directeur was. In de voorbije zomer kwam hij al in aanmerking voor een transfer naar zijn oude club, die uitkomt in de Europa League, maar van een akkoord kwam het niet. Irandust beschikt over een contract tot medio 2026, waardoor geïnteresseerde clubs hoogstwaarschijnlijk met een zak geld over de brug moeten komen.