Opmerking over Messi zette leven Marsman op zijn kop: 'Dat was wel naar, ja'

Opmerking over Messi zette leven Marsman op zijn kop: 'Dat was wel naar, ja'

25-11-2023 07:54
21

De situatie van Nick Marsman bij Inter Miami FC veranderde drastisch na een opmerking over Lionel Messi. De 33-jarige doelman vertelde begin juni aan ESPN dat hij hoopte op de komst van de Argentijnse ster, maar dat niet verwachtte. Die uitspraken werden verkeerd vertaald.

Marsman had duizend berichten op zijn telefoon en verscheen groot op de voorpagina in onder meer Argentinië. Ook verschillende nieuwszenders waren naar hem op zoek. De voormalig sluitpost van FC Twente, FC Utrecht en Feyenoord vertelt in het Algemeen Dagblad hoe de vork in de steel zit. 

Marsman stipte in het gewraakte interview aan dat Inter Miami de salarlislimiet had overtroffen en wees op de faciliteiten van de MLS-club, dat in een tijdelijk stadion speelde in Fort Lauderdale. De spelers liepen voor en na de wedstrijd zelf van het trainingscomplex naar het stadion. Zonder begeleiding. "Dat heeft zo zijn charmes. Op die manier kom je dicht bij de fans te staan. Maar bij zo’n wereldspeler moet dat natuurlijk wel anders. Niets ten nadele van de club, Inter Miami is een ambitieuze club met grote dromen. Maar het waren wel punten, waardoor ik op dat moment de speculaties over een mogelijke komst van Messi wegwuifde."

De overgang van Messi was echter al lang bezegeld. Spoedig na het interview van Marsman werd de komst van de Ballon d'Or-winnaar bekendgemaakt door de club van mede-eigenaar David Beckham. Spelers kregen daarna de opdracht om niet met de media te praten, om alles zo exclusief mogelijk te houden. De quotes van Marsman gingen echter al snel rond. "Ja, dat was wel even naar. Iedereen dacht dat ik ná de aankondiging een interview had gegeven. En niet wilde dat Messi kwam. Zo werd dat gebracht. Maar dat was niet zo. Sterker nog, voor mij kwam er ook een jongensdroom uit."

Marsman moest ook op het matje komen bij Inter Miami. "De club begreep het wel toen ik uitlegde hoe het zat. En ze gaven me ook gelijk. Ze gingen er ook alles aan doen om het te verbeteren. Maar blij waren ze niet." Ook tegen Messi zelf zei hij dat zijn uitspraken uit hun verband waren gerukt. "Geen probleem, ik heb het zelf allemaal niet meegekregen, zei hij." De lucht leek geklaard. Tot hij op 19 juli te horen kreeg dat er geen plek meer voor hem was. "Dat viel wel even rauw op mijn dak. Juist omdat ik drie dagen eerder te horen had gekregen dat ik bij het debuut van Messi in de basis zou staan."

"Het draaide in één keer wel heel drastisch om. Van weer in de basis naar helemaal niet meer spelen", besluit Marsman, die de afgelopen maanden op huurbasis werd gestald bij San Antonio FC. Eind dit kalenderjaar loopt zijn contract af in de Verenigde Staten.