Barcelona en captain Frenkie de Jong lopen averij op en raken verder achterop

Barcelona en captain Frenkie de Jong lopen averij op en raken verder achterop

25-11-2023 15:58
40

FC Barcelona heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden. Op bezoek bij Rayo Vallecano, waar Frenkie de Jong de aanvoerdersband droeg, verloren de Catalanen met 1-0. Daardoor dreigt Barça Girona en Real Madrid uit het zicht te verliezen op de ranglijst.

Voor De Jong is het een heugelijke week: naar verluidt werd hij voor het eerst vader, terwijl hij op bezoek bij Rayo zijn rentree maakte na een enkelblessure. De Oranje-international mocht ook nog eens de aanvoerdersband dragen, doordat Sergi Roberto, Marc-André ter Stegen en Ronald Araújo om uiteenlopende redenen niet aan de aftrap verschenen.

Wedden

Meer odds

Onder aanvoering van De Jong had Barcelona het niet makkelijk in Madrid. De bezoekers begonnen redelijk futloos aan de wedstrijd en kwamen na iets meer dan een half uur spelen wel op achterstand. Met een heerlijke volley van afstand zette Unai López de 1-0 op het scorebord, waardoor Barça aan de bak moest.

In de tweede helft speelde de ploeg van trainer Xavi niet heel veel beter, maar werd het wel iets gevaarlijker. Zo raakte Raphinha de paal en kon Rayo de bal in de kluts maar net weg krijgen. In de 82ste minuut was het vervolgens alsnog raak: Robert Lewandowski kopte de 1-1 tegen de touwen, na een goede voorzet van Alejandro Baldé.

Meer zat er echter niet in het vat voor Barcelona, dat dus tegen puntenverlies aanloopt. Het gat met Real Madrid bedraagt nu één punt, terwijl koploper Girona drie punten meer heeft. Die twee teams komen deze speelronde ook nog in actie in La Liga en kunnen hun voorsprong op Barça dus nog uitbreiden.