Vinger voor de mond na hattrick in Almere: 'Was een beetje boos op de supporters'

27-11-2023 08:20 Laatste update: 08:25
20

Mohamed Sankoh was met een hattrick tegen Almere City (0-5) de gevierde man aan de kant van Heracles. Na een sportief mindere periode, waarin hij door een deel van de supporters werd bekritiseerd, haalde de twintigjarige op overtuigende wijze zijn gram.

Na negen wedstrijden zonder doelpunt had Sankoh zondag slechts vier minuten nodig voor zijn eerste treffer in Almere. Met een vinger voor zijn mond liep de huurling van VfB Stuttgart vervolgens richting het uitvak. Niet zo heel slim, weet hij zelf ook. "Maar ja, de kritiek heeft mij wel geraakt. De pijn zat diep", vertelt Sankoh tegen het Algemeen Dagblad. Negentig minuten later had de bekritiseerde aanvaller er drie in het netje liggen.

Sankoh houdt zelf niet bij wat er allemaal over hem geschreven wordt. Maar, geeft hij aan, zijn moeder en zijn broertje lezen de kritieken wel. "Dat is niet leuk, ik was daarom een beetje boos op de supporters", erkent hij, om daarna al snel het grotere plaatje te schetsen. "Deze zege was hard nodig. Voor de club, voor iedereen. Het geeft rust richting de volgende wedstrijd." Als de ploeg maar blijft knokken zoals het deed tegen Almere, dan moet het wel goed komen volgens Sankoh.

Trainer John Lammers liet zijn bekritiseerde aanvaller niet vallen. Volgens hem is Sankoh een jongen 'die snelheid heeft' en sterk is. "De doelpunten die hij vandaag heeft gemaakt, geven vertrouwen. Dat zag je gelijk na zijn eerste goal."

Voor Lammers was het een welkome overwinning. Bovendien hield de ploeg voor het eerst dit seizoen de nul. "Zo hang je aan de boom, en zo ben je de gevierde man", lacht de trainer van de Heraclieden.