Doelman Gomes schrikt van CL-statistiek PSV: 'Mijn hemel, is dat echt waar?'

Doelman Gomes schrikt van CL-statistiek PSV: 'Mijn hemel, is dat echt waar?'

28-11-2023 07:35
46

Als PSV woensdagavond wint in Sevilla, dan betekent dat de eerste Champions League-uitzege sinds 27 november 2007, toen CSKA Moskou met 0-1 werd verslagen. Destijds stond Heurelho Gomes onder de lat. De oud-doelman schrikt in gesprek met het Eindhovens Dagblad van de matige statistiek, en heeft er vertrouwen in dat daar woensdagavond in Spanje een punt achter wordt gezet. 

"Mijn hemel, is dat echt waar?", aldus Gomes, die geconfronteerd wordt met het voor PSV pijnlijk feitje. "Hoe is het toch mogelijk dat dat zo'n grote Europese club als PSV is overkomen?", vervolgt de Braziliaan, die anno 2023 zaakwaarnemer is. 

Mocht PSV erin slagen te winnen in Sevilla, dan kan dat zomaar plaatsing voor de knock-outfase van het miljardenbal betekenen. "Dat is wat bij PSV hoort", stelt Gomes. "Maar winnen in Spanje? Daar is de competitie zo sterk. In onze jaren was een uitwedstrijd winnen echt geen unicum. Daarvoor heb je voldoende senioriteit en ook gewoon Champions League-ervaring in je elftal nodig. Dat hadden we in die tijd. Ik zie nu weer dat PSV een beetje die kant op is gegaan. Ze hebben dit seizoen echt goed ingekocht."

Gomes trok bij PSV jarenlang op met landgenoot Alex, een rots in de branding achterin bij PSV. De voormalig international van Brazilië ziet dat de ploeg van trainer Peter Bosz een dergelijke speler nu wel zou kunnen gebruiken. "Er stond met Alex ook een leider in de defensie, waar je de nul mee kon houden. Zo’n type speler miste ik de afgelopen jaren weleens bij PSV."

Lozano en De Jong
Ondanks het feit dat het al vijftien jaar geleden is dat Gomes vertrok uit Eindhoven, volgt hij zijn oude club nog altijd op de voet. "Ze doen het momenteel geweldig en ik heb de wedstrijd tegen Ajax bijvoorbeeld live gezien. Gewoon een mooie overwinning, met een grootse Lozano. Als je hem in vorm hebt, kun je Sevilla ook pijn doen. Maar PSV heeft meer sterke punten, want Luuk de Jong is ook op alle niveaus nog sterk."