Voormalig Ajax-doelwit tekent nieuw contract mét gelimiteerde afkoopsom

Voormalig Ajax-doelwit tekent nieuw contract mét gelimiteerde afkoopsom

28-11-2023 12:53 Laatste update: 17:41
9

Hiroki Ito was afgelopen zomer een belangrijk target voor Ajax, maar uiteindelijk tekende de Japanner een nieuw contract bij VfB Stuttgart. Sven Mislintat zou rond de vijftien miljoen euro hebben geboden op de voor hem bekende verdediger. Nu is bekend wat de afkoopsom is in zijn nieuwe contract.

Mocht Ajax, ondanks het vertrek van Mislintat, nog altijd interesse hebben in Ito, dan zou een bedrag van dertig miljoen euro volstaan. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. Ajax kwam dus bij lange na niet in de buurt met vijftien miljoen euro en uiteindelijk schakelde Mislintat dus door. Gaston Ávila werd voor twaalf miljoen euro als alternatief voor Ito naar Amsterdam gehaald. De Argentijn speelde maandagavond mee bij Jong Ajax.

Wedden

Meer odds

Ito was voor Mislintat een bekende uit zijn eerdere tijd bij Stuttgart, maar het lukte dus niet om hem voor de linkercentrale positie te halen bij Ajax. De Japanner ligt nu tot 2027 vast bij de Duitse club en het is niet bekend of er andere clubs zijn die hem graag willen overnemen. Ook wijst niets erop dat Ajax nog altijd geïnteresseerd is in Ito. De Japanner wil zelf in ieder geval tot de zomer bij Stuttgart blijven.