Spaans international stelt Barça en Real teleur: toch geen transfervrij vertrek

Spaans international stelt Barça en Real teleur: toch geen transfervrij vertrek

01-12-2023 12:46
10

Nico Williams heeft zijn contract bij Athletic Bilbao verlengd tot medio 2027, zo meldt de Baskische club. Het grote Spaanse talent stond de laatste tijd nadrukkelijk in de belangstelling van FC Barcelona, Real Madrid en diverse Premier League-clubs, maar ziet af van een transfervrij vertrek.

De genoemde topclubs zagen hun kans schoon door de aflopende verbintenis van Williams, waardoor ze hem gratis hoopten in te lijven. Naar verluidt ziet de vleugelspeler een stap naar de top nog steeds wel zitten, maar wil hij niet gratis vertrekken bij zijn jeugdliefde. Of er een transferclausule is opgenomen in het contract, is echter niet bekend. Voorlopig is hij bovendien op zijn plek in het San Mamés.

De 21-jarige Williams speelde tot nu toe 96 wedstrijden voor Athletic Bilbao in de Primera División. Daarin kwam hij dertien keer tot scoren en gaf hij veertien assists. Zaterdagavond neemt hij het met zijn club op tegen Rayo Vallecano. De rappe aanvaller groeide ook al uit tot Spaans international. Hij speelde tot dusver elf interlands.