'Ajax zet in op tweesporenbeleid: noodverbanden in januari, meer oog voor jeugd'

'Ajax zet in op tweesporenbeleid: noodverbanden in januari, meer oog voor jeugd'

02-12-2023 09:15 Laatste update: 10:38
260

Ajax wil de selectie in januari met enkele gerichte aankopen versterken, maar verliest de lange termijn daarbij niet uit het oog. Het adagium 'de jeugd heeft de toekomst' lijkt weer volop te gelden in Amsterdam. Dat meldt Voetbal International.

Ajax dreigt voor het tweede jaar op rij naast de Champions League te grijpen en daarmee wéér zestig miljoen euro mis te lopen. De onzekere situatie is de reden dat de prioriteiten worden bijgesteld bij Ajax, schrijft VI. De recordkampioen wil in januari desondanks enkele noodverbanden aanleggen, waarbij de komst van een ervaren controleur prioriteit heeft. Er zijn meerdere opties in beeld.

Ondertussen verliest Ajax de eigen jeugd niet uit het oog. Jorrel Hato, Krystian Hlynsson en Ar’Jany Martha kunnen een nieuw contract tekenen. 'Waar Sven Mislintat over de grens keek, is het vizier nu vooral weer op de eigen jeugd gericht. Daarbij lijken de Amsterdammers lering te hebben getrokken van de gemaakte fouten. Een versterking moet een meerwaarde zijn en niet langer meer opvulling. Met die gedachte lijkt het nieuwe Ajax te willen handelen', weet VI.

Die koers wordt ook zichtbaar bij het aantrekken van buitenlandse talenten. Mislintat maakte zich sterk voor het Venezolaanse talent David Martínez, die zo'n vier miljoen euro kost. Maar zijn komst geniet nu geen prioriteit meer, waardoor hij naar een andere club lijkt te gaan. Ajax zal door de huidige situatie geen investeringen doen voor het beloftenteam. De Amsterdammers willen eerst kijken wat ze al in huis hebben.

Zo wil Ajax verlengen met Gabriel Misehouy, die ook een voorstel van Manchester City op zak heeft. De aanvallende middenvelder staat open voor een langer verblijf, maar vroeg al om een kans in de A-selectie. Ook het contract van Stanis Idumbo Muzambo (18) loopt af. De Belgische spelmaker hield eerder zelf de boot af, waardoor gesprekken op de lange baan zijn geschoven. Eerder kwam Ajax al wel tot overeenstemming met Silvano Vos (2027), Mika Godts (2027), Olivier Aertssen (2025) en Tristian Gooijer (2026).

VI spreekt van een 'tweesporenbeleid' bij Ajax. Het seizoen moet gered worden met de hulp van versterkingen in januari, maar de club wil geen ongeoorloofde uitgaven doen en eerst goed naar de eigen jeugd kijken. 'Een belangrijke les uit de voorbije anderhalf jaar van Ajax op de transfermarkt.'

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!