Winters vertrek De Wit mogelijk: interesse uit Engeland, Duitsland en Italië

Winters vertrek De Wit mogelijk: interesse uit Engeland, Duitsland en Italië

18-12-2023 11:00 Laatste update: 11:15
30

Dani de Wit geniet interesse van verschillende clubs uit Europese topcompetities, vertelt zijn zaakwaarnemer Guido Albers. In #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, vertelt Albers dat een winters vertrek van de AZ-middenvelder niet uitgesloten is. 

De Wit is niet meer onomstreden in de ploeg van Pascal Jansen; desalniettemin klaagt kamp-De Wit niet. "AZ heeft het altijd heel netjes gedaan", begint Albers in #DoneDeal. "Ook toen we besloten dat het contract niet verlengd zou worden, heeft AZ daar nooit moeilijk over gedaan. Ik ga daar niks over vinden, want ik vind dat de club dat altijd geweldig doet."

"Tuurlijk wil Dani het liefst alles spelen, maar uiteindelijk heeft hij het bij AZ enorm naar zijn zin", vervolgt Albers, die benadrukt dat De Wit in principe tot het einde van het seizoen speler van AZ is. "Maar als er een club is die zich meldt in januari, dan zal ik dat zeker bij AZ bespreekbaar maken."

Clubs die zich nu melden zijn vooral afkomstig uit de MLS, geeft Albers prijs. "Daar start het seizoen in januari weer. De clubs die er nog aan komen, zijn de ploegen die dit soort spelers nodig hebben nu. Maar clubs weten ook dat ze hem in de zomer transfervrij kunnen krijgen. Er is ook interesse vanuit Engeland en Italië, daar staat hij er goed op. Onderkant Premier League en bovenkant Championship. Dat gaat met Dani wel goedkomen."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!