Valkanis onthult woorden van Van 't Schip voor die vertrok: 'Maar houden contact'

Valkanis onthult woorden van Van 't Schip voor die vertrok: 'Maar houden contact'

16-12-2023 12:40 Laatste update: 17-12-2023 13:29
42

Michael Valkanis neemt als assistent van John van ‘t Schip de honneurs waar in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De interim-coach is in Australië voor de bruiloft van zijn zoon. Valkanis vertelt dat hij gewoon contact houdt met Van ‘t Schip.

"Toen we samenwerkten begon onze band al met de filosofie over voetbal", vertelt Valkanis tegenover ESPN. "We zagen allebei dat we hetzelfde spelletje wilden spelen, maar daarna is onze band ook persoonlijk erg gegroeid. We zijn hele goede vrienden geworden. John is een heel speciaal persoon voor mij. Het is ook mooi dat we na PEC Zwolle en Griekenland nu bij zijn thuis zijn, waar hij is opgegroeid."

Voordat Van ‘t Schip naar Australië vertrok had hij maar een korte instructie voor Valkanis. "Veel succes", lacht hij over de woorden van Van ‘t Schip. "Wij hebben hier altijd contact en ik weet zeker dat we elke dag contact zullen hebben als hij weg is. Het is heel speciaal voor hem om terug te gaan naar zijn zoon, voor zijn bruiloft. Hij heeft alles gegeven sinds hij hier is en zijn gedachten zullen ook naar Ajax uitgaan."