AZ woedend na boete van 40.000 euro: 'Pertinent oneens, we zijn vol onbegrip'

AZ woedend na boete van 40.000 euro: 'Pertinent oneens, we zijn vol onbegrip'

16-12-2023 14:50 Laatste update: 17:04
60

De clubleiding van AZ begrijpt niets van de boete die de Alkmaarders hebben gekregen naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen Legia Warschau. Dat vertelt de club in een statement. AZ moest 40.000 euro boete betalen, maar daar gaan ze direct tegen in hoger beroep.

'AZ heeft vol onbegrip kennisgenomen van het voornemen van UEFA om de club een boete van 40.000 euro op te leggen voor de wanordelijkheden na afloop van het thuisduel met Legia Warschau', luidt de opening van het woeste statement van de club. 'AZ heeft UEFA laten weten per direct in beroep te gaan na ontvangst van de motivering.' Rondom het duel met Legia waren er veel vechtpartijen en mishandelden Poolse spelers zelfs een steward.

Wedden

Meer odds

De Alkmaarders zijn echt woest en zijn nog lang niet klaar met het relaas. 'Ondanks dat deze gemotiveerde uitspraak van de Europese voetbalbond nog moet volgen, heeft AZ direct laten weten het pertinent oneens te zijn met deze uitspraak. Het is om meerdere redenen volkomen onbegrijpelijk, niet uitlegbaar én onacceptabel dat de UEFA tot dit voornemen is gekomen. AZ zal, indien nodig, tot het hoogst mogelijke rechtsorgaan doorzetten om dat te bewijzen.'