Brobbey bedenkt zich: Ik heb weinig reden tot klagen bij de scheidsrechters

Brobbey bedenkt zich: "Ik heb weinig reden tot klagen bij de scheidsrechters"

17-12-2023 19:24 Laatste update: 19:33
27

Brian Brobbey was zondag weer dé man bij Ajax met twee treffers, maar uiteindelijk moesten de Amsterdammers alsnog twee punten inleveren. De sterke spits van Ajax stelt dat de arbitrage in het duel met PEC Zwolle in ieder geval niet tegenviel.

Brobbey spreekt na afloop van het duel over de duels die hij uitvocht met onder meer Sam Kersten. "Dat waren prima duels, ze werden goed uitgevochten. Ik heb weinig reden tot klagen over de scheidsrechters", meent de spits tegenover ESPN. Wel kreeg de voetballer een knietje in de rug in de openingsfase.

De Amsterdammers beleefden uiteindelijk een frustrerend duel met PEC, met een controversiële gelijkmaker in de slotfase. Toch denkt Brobbey dat de ploeg het aan zichzelf te wijten heeft. "Ik denk dat we de eerste helft PEC veel kansen hebben gegeven, maar we kwamen wel op voorsprong. Na de 2-0 zakten we weg."

De VAR liet de tweede treffer van Lennart Thy staan, maar hielp in de eerste helft wel nog een handje. "Prima goaltje", zegt Brobbey over zijn eerste treffer. "Ik dacht dat het buitenspel was, maar gelukkig is de VAR er", besluit de spits.