Perez vergelijkt PSV met uniek Ajax-team: 'Ze hebben geen Frenkie, bijvoorbeeld'

Perez vergelijkt PSV met uniek Ajax-team: 'Ze hebben geen Frenkie, bijvoorbeeld'

17-12-2023 22:14 Laatste update: 18-12-2023 00:56
118

Kenneth Perez en Karim El Ahmadi zien dat PSV oppermachtig is in de Eredivisie, maar ze denken niet dat de Eindhovenaren nu beter zijn dan het Ajax-team dat in het seizoen 2018/19 furore maakte in de Champions League. Perez haalt Frenkie de Jong aan als voorbeeld om zijn standpunt te onderbouwen.

Door een gemakkelijke 0-4 zege, heeft PSV al zijn Eredivisie-wedstrijden van de eerste seizoenshelft gewonnen. In de studio van ESPN worden de Eindhovenaren vergeleken met het Ajax van 18/19. De Amsterdammers waren toen niet zo oppermachtig in de Eredivisie, maar reikten wel tot de halve finale van de Champions League. "Dat was echt indrukwekkend", zegt Perez over het Ajax van vijf jaar geleden.

Wedden

Meer odds

"Ik denk niet dat PSV een speler heeft die zo goed is als Frenkie de Jong, bijvoorbeeld. Zij hebben natuurlijk geen speler die even de hoofdrol bij FC Barcelona gaat pakken", vervolgt Perez, waarna El Ahmadi hem aanvult. "Als je ook ziet hoe Ajax in die tijd de Champions League-wedstrijden won... PSV had nu juist moeite met Sevilla en Lens. Maar als je gunstig loot... Barcelona?"

Perez is het eens met zijn tafelgenoot. "Wat Karim zegt is terecht: PSV heeft alle moeite gehad met de nummer vijftien van Spanje en Lens, dat het ook niet goed doet in de Franse competitie. Maar ze zijn wel door."