Succesverhaal Girona duurt voort: Blind en co. heroveren koppositie in La Liga

18-12-2023 22:54 Laatste update: 22:58
41

Girona heeft de koppositie in Spanje heroverd. Dé verrassing van dit seizoen won maandagavond overtuigend met 3-0 van Deportivo Alaves. Door de zege klimt de ploeg van Daley Blind weer over Real Madrid heen.

Girona was vorige week nog met 2-4 te sterk voor FC Barcelona. In Alaves trof het een middenmoter. De krachtsverschillen waren vanaf moment één duidelijk. Met Blind in de basis werd er al na 23 minuten spelen de voorsprong genomen. Spits Artem Dovbyk kopte raak voor de 1-0. Nog voor rust werd de score verdubbeld. Vleugelaanvaller Portu rondde een fraaie aanval uitstekend af.

Na rust deed Girona, waar ook voormalig PSV'er Sávio een basisplaats had, het iets rustiger aan. Een derde treffer viel er nog wel. Dovbyk maakte zijn tweede van de avond, en deed dat vanaf de strafschopstip. Door de nieuwe driepunter komt Girona op 44 punten, daarmee heeft het er twee meer dan Real Madrid, dat zondag nog met 4-1 won van Villarreal.

Komende donderdag speelt Girona nog het uitduel met Betis Sevilla, waarna het even rust kan nemen. Pas op 3 januari wordt er dan weer gespeeld, tegen Atlético Madrid. Meer weten over het succes achter Girona? Check dan deze video van VoetbalPrimeur!