VP's Linksback van de Eerste Seizoenshelft: vier opties, duo van PSV en Feyenoord

VP's Linksback van de Eerste Seizoenshelft: vier opties, duo van PSV en Feyenoord

23-12-2023 07:00 Laatste update: 07:00
104

De laatste Eredivisie-duels van 2023 zijn gespeeld en dat betekent dat we de stembussen openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Vandaag de linksbacks, in alfabetische volgorde.

Sergiño Dest (PSV)
De situatie van Dest was uitzichtloos bij FC Barcelona, na een teleurstellend seizoen op huurbasis bij AC Milan. In het slot van de transferwindow besloot PSV de Amerikaans international terug te halen naar Nederland. Inmiddels is Dest als linksback uitgegroeid tot één van de steunpilaren van PSV.

Wedden

Meer odds

In Eindhoven onderscheidt Dest zich met zijn aanvalsdrang. In Eredivisie-verband leverde dat tot dusver één goal en één (heel fraaie) assist op, maar Dest is vooral een belangrijke kracht in het algehele aanvalsspel van PSV. Niet voor niets is directeur voetbalzaken Earnest Stewart voornemens om de optie tot koop van zo’n tien miljoen euro te gaan lichten.

Quilindschy Hartman (Feyenoord)
Nadat de Oranje-international zichzelf vorig seizoen razendsnel in de basis speelde bij Feyenoord, is hij dit seizoen uitgegroeid tot een stabiele kracht. Hartman is één van de weinige Feyenoorders die eigenlijk altijd een voldoende haalt, ook als de landskampioen een offday heeft.

De linkspoot zit er altijd kort op, staat daardoor verdedigend zijn mannetje en voelt goed aan wanneer hij op kan stomen. Na de eerste seizoenshelft staat de teller op nul goals en vier assists voor Hartman.

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
Nadat hij ruim twee jaar geleden met Go Ahead naar de Eredivisie promoveerde, heeft Kuipers bewezen dat hij moeiteloos mee kan op het hoogste niveau. Na een sterk seizoen, laat de captain van de club uit Deventer zichzelf ook deze voetbaljaargang weer zien. Kuipers is erg allround en straalt degelijkheid uit.

Qua productiviteit doet Kuipers het beter dan zijn concurrenten: hij scoorde dit seizoen namelijk al drie keer in Eredivisie-verband, terwijl hij ook twee assists gaf in de competitie. Daarnaast is Kuipers een speler die zijn verdedigende taken nooit uit het oog verliest.

Arthur Zagré (Excelsior)
Bij FC Utrecht kwam de Fransman maar mondjesmaat in actie, maar in Rotterdam-Kralingen is Zagré dit seizoen uitgegroeid tot een steunpilaar. Aan het begin van het seizoen was de back direct één van de beste spelers op het veld, toen Excelsior het opnam tegen Ajax. In de wedstrijden die volgden, liet Zagré zichzelf ook zien.

De voormalig Frans jeugdinternational heeft dus zeker een bijdrage geleverd aan de soevereine eerste seizoenshelft die Excelsior draaide. Tot dusver was Zagré goed voor één goal en twee assists in dit Eredivisie-seizoen.