Voorselecties Afrika Cup: Feyenoord mist duo, PSV draagt wellicht één speler af

Voorselecties Afrika Cup: Feyenoord mist duo, PSV draagt wellicht één speler af

20-12-2023 15:28 Laatste update: 22-12-2023 23:44
65

De Afrikaanse voetbalbond heeft een lijst met daarop de voorselecties van de Afrika Cup gepubliceerd. Op die lijst zijn Feyenoorders Yankuba Minteh (Gambia) en Ramiz Zerrouki (Algerije) te vinden, net als PSV'er Ismael Saibari (Marokko). 

Zerrouki speelde tot dusver 28 interlands voor Algerije en mag tot de vaste krachten van het nationale elftal gerekend worden. De kans is dus erg groot dat trainer Arne Slot tijdens de Afrika Cup geen beroep kan doen op de middenvelder. Minteh speelde tot dusver één duel voor Gambia, maar lijkt ook te mogen rekenen op een definitieve uitnodiging. 

Voor Ismael Saibari lonkt ook deelname aan het toernooi. Hij viel tot nu toe vier keer in bij de nationale ploeg, maar gezien zijn ontwikkeling bij PSV lijkt het voor de hand te liggen dat Marokko hem meeneemt. 

In totaal staan er zeven 'Nederlandse' namen op de lijst van de Afrikaanse voetbalbond. Zo zijn de broers Deroy (Fortuna Sittard) en Laros (FC Groningen) Duarte opgenomen in de voorselectie van Kaapverdië. Cambuur moet mogelijk rekening houden met de tijdelijke afwezigheid van Sekou Sylla. De bondscoach van Guinee heeft de vleugelverdediger opgenomen in zijn voorlopige lijst met namen. Ook ADO Den Haag-doelman Kilian Nikiema mag hopen op minuten op het Afrikaanse toernooi. Zijn naam staat in de voorselectie van Burkina Faso. 

De Afrika Cup begint op zaterdag 13 januari. De finale is op zondag 11 februari. De volledige lijst met voorselecties vind je hier