Feyenoord maakt international indruk: 'Ging altijd over Ajax, helemaal omgedraaid'

Feyenoord maakt international indruk: 'Ging altijd over Ajax, helemaal omgedraaid'

25-12-2023 10:46
271

Jan Boskamp ziet een nieuwe tendens ontstaan over het beeld die mensen bij Feyenoord hebben. De ras-Feyenoorder prijst het huidige elftal van trainer Arne Slot.

"Vroeger als ik naar Feyenoord ging, hoopte ik alleen dat we zouden winnen, maar tegenwoordig ga ik ook om goed voetbal te zien", laat Boskamp optekenen door Feyenoord Magazine. "Juist doordat we nu vaak zo goed voetballen, zie je dat mensen soms beginnen te zeiken als we een keer geen resultaat halen, zoals ook in de uitwedstrijd tegen Lazio (1-0, red.)."

"Dat mensen nu soms, zelfs na een overwinning, over Feyenoord zitten te zeiken, is eigenlijk een compliment", voegt Boskamp daaraan toe. "De trainer en de ploeg hebben dat zelf gecreëerd, doordat mensen eraan gewend zijn geraakt dat Feyenoord elke tegenstander hoteldebotel kan spelen."

In België, waar Boskamp woont, heeft Feyenoord ook meer aanzien gekregen. "Jarenlang werd hier meer gesproken over Ajax dan over Feyenoord, maar dat is nu helemaal omgedraaid", vertelt hij. "De mensen snappen niet wat er in Amsterdam gebeurt en zien Feyenoord opeens het beste voetbal van Nederland spelen. Voor Feyenoorders is het genieten dat we op dit punt zijn aanbeland, het is de verdienste van Arne Slot dat hij ons weer op de kaart heeft gezet."