Tabloids geven Ten Hag complimenten: 'Maar het is wonder als hij dit overleeft'

Tabloids zien Ten Hag gelijk krijgen: 'Maar het is wonder als hij dit overleeft'

26 december om 23:50

Erik ten Hag krijgt complimenten in de Engelse pers, na de indrukwekkende comeback van Manchester United tegen Aston Villa. Toch klinken er ook nog kritische geluiden, terwijl er opnieuw vraagtekens worden geplaatst bij de toekomst van de Nederlandse manager.

​Van het lokale Manchester Evening News krijgt Ten Hag een 7 als rapportcijfer, na de 3-2 overwinning op Aston Villa. 'United was niet goed genoeg op het middenveld en het opstellen van Dalot had, zoals verwacht, ernstige gevolgen. Het vermijden van een wissel in de rust loonde echter.' Daarmee lijkt het lokale medium te doelen op doelpuntenmaker Rasmus Højlund, die niet lekker in de wedstrijd zat.

Van 90Min krijgt Ten Hag met een 6 een nipte voldoende. 'Een gebrek aan organisatie bij spelhervattingen kwam United duur te staan in de eerste helft, maar de reactie op de 0-2 achterstand was bewonderenswaardig', luidt de constatering.

The Guardian ziet dat de winnende treffer van Højlund voor 'opluchting' zorgde bij Ten Hag. 'In het rapport van Dave Brailsford (de rechterhand van Jim Ratcliffe, die ook een rol lijkt te krijgen bij United, red.) aan Ratcliffe zal ongetwijfeld staan dat de spelers van United nog steeds voor Ten Hag vechten. Dat kan cruciaal zijn voor het behouden van zijn baan.'

The Daily Mail verwacht dat Ten Hag vroeg of laat alsnog zal vertrekken uit Manchester, ondanks de magnifieke comeback tegen Villa. 'Als Ten Hag de veranderingen op Old Trafford overleeft, is dat een verrassing', doelt de tabloid op de komst van investeerder Jim Ratcliffe. 'Ten Hag ziet er al een tijdje best machteloos uit in een lastige kleedkamer. Maar tegen Aston Villa werd zijn team wakker. Toen dat gebeurde, wist Man United voor een comeback te zorgen met voetbal dat deed denken aan dat wat de fans van United in het verleden vaker zagen.'