VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: PSV hofleverancier, drie Feyenoorders

VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: PSV hofleverancier, drie Feyenoorders

28-12-2023 12:00
341

PSV heeft de eerste seizoenshelft afgesloten als soevereine winterkampioen en maakt ook de dienst uit in VP’s Elftal van de Eerste Seizoenshelft. De Eindhovenaren vaardigen liefst zeven spelers af, terwijl Feyenoord en Sparta respectievelijk drie en één speler afleveren.

VoetbalPrimeur droeg per positie de genomineerden voor, maar het laatste woord was aan jullie. Op basis van jullie stemmen is het Elftal van de Eerste Seizoenshelft geformeerd. PSV bleef foutloos, een historische prestatie, en dat is terug te zien in de uitslag. Regerend titelhouder Feyenoord bleef nog het dichtst in het spoor van de koploper en wordt daar ook voor beloond.

Doelman: Nick Olij (Sparta)
De vreemde eend in de bijt in dit elftal. Als enige komt Nick Olij niet uit voor PSV of Feyenoord, maar de doelman van Sparta heeft zijn uitverkiezing helemaal zelf afgedwongen. Hij hield de Rotterdammers meermaals op de been en kreeg in oktober zijn eerste uitnodiging voor Oranje. In deze verkiezing blijft hij Walter Benítez (PSV) voor.

Rechtsback: Jordan Teze (PSV)
Niet iedere PSV-supporter zal in Jordan Teze een gewaardeerde kracht hebben gezien, maar hij rekent dit seizoen af met de twijfels. Teze is uitgegroeid tot de vaste rechtsback van de Eindhovenaren en zijn voorzet op Luuk de Jong is een wapen. Zijn goede prestaties leverden hem een terugkeer in het Nederlands elftal op. In deze verkiezing blijft hij Lutsharel Geertruida ruim voor.

Centrale verdediger: Olivier Boscagli (PSV)
Het uitmuntende seizoen van Olivier Boscagli blijft niet onopgemerkt. De Fransman van PSV lijkt gemaakt voor de speelwijze onder Peter Bosz. Boscagli is de baas van de PSV-defensie, die liefst elf clean sheets behaalde en slechts zes tegengoals kreeg. Hij blinkt desondanks vooral uit met zijn spel aan de bal. Weinig verdedigers beschikken over zijn inzicht en voorwaartse passing.

Centrale verdediger: David Hancko (Feyenoord)
David Hancko was vorig seizoen meteen een steunpilaar in de kampioensploeg van Feyenoord. Ook deze jaargang is de Slowaak een zeer stabiele en gewaardeerde kracht in De Kuip. Niet voor niets miste de complete verdediger nog geen minuut in de Eredivisie. Hancko bleef Ajax-lichtpuntje Jorrel Hato nipt voor en vormt een duo met Boscagli in dit team.

Linksback: Quilindschy Hartman (Feyenoord)
Ondanks een geduchte concurrent mag Quilindschy Hartman niet ontbreken. De linksback lijkt na het kampioensjaar weer een volgende stap in zijn ontwikkeling te hebben gezet, zowel met als zonder bal. De Oranje-international behoort wekelijks tot de beste spelers aan Feyenoord-zijde. Het levert hem een plekje in dit team op, hoewel Sergiño Dest nog in zijn nek hijgde.

Middenvelder: Jerdy Schouten (PSV)
PSV betaalde afgelopen zomer twaalf miljoen euro om Jerdy Schouten terug te halen naar Nederland. Dat is zonder twijfel een schot in de roos gebleken. De controleur, die ook een aantal duels centraal achterin speelde, is bijzonder constant en blijkt een meer dan waardige vervanger van Ibrahim Sangaré. Volgens jullie mocht hij absoluut niet ontbreken.

Middenvelder: Quinten Timber (Feyenoord)
Schouten krijgt in dit elftal geen gezelschap van Joey Veerman, maar van Feyenoorder Quinten Timber. Na een moeizaam eerste seizoen heeft Timber zich ontpopt tot de opvolger van Orkun Kökcü in De Kuip. Hij kwam steeds meer op stoom en scoorde zelfs in vijf van zijn laatste zes Eredivisie-duels. Daarnaast gaf hij zes assists. Met miniem verschil verslaat hij Veerman.

Aanvallende middenvelder: Ismael Saibari (PSV)
Ismael Saibari maakt een stormachtige ontwikkeling door en lijkt de enorme concurrentiestrijd bij PSV steeds meer naar zich toe te trekken. Vooral de laatste weken imponeert Saibari, die nu op vier goals en twee assists staat in de Eredivisie. Denk alleen maar aan zijn goal tegen AZ. Het plafond van de Marokkaans international is bovendien nog niet in zicht. Hij blijft Calvin Stengs ver, ver voor.

Rechtsbuiten: Johan Bakayoko (PSV)
Afgelopen zomer was Johan Bakayoko dicht bij een miljoenentransfer naar Engeland. Hijzelf en PSV zullen blij zijn dat de deal met Brentford niet doorging. De pas twintigjarige Belg imponeert dit seizoen en is een constant gevaar voor vleugelverdedigers. Het resultaat is drie goals en acht assists in de Eredivisie tot dusver. Met liefst 81 procent van de stemmen verslaat hij zijn concurrenten.

Spits: Luuk de Jong (PSV)
Wie de spits in het Elftal van de Eerste Seizoenshelft zou worden, was tot de laatste minuut spannend. Luuk de Jong was in een nek-aan-nekrace verwikkeld met Santiago Gimenez. De discussie wie de beste spits van de Eredivisie is zal voortduren, maar dat De Jong goud waard is voor PSV is duidelijk. De captain scoorde twaalf keer en gaf zeven assists én stevent met zijn ploeg af op de titel.

Linksbuiten: Noa Lang (PSV)
Hoewel hij in de eerste seizoenshelft maar acht competitieduels speelde door een blessure, mocht Noa Lang niet ontbreken onder de genomineerden. De Oranje-aanvaller is vanaf dag één een smaakmaker bij PSV en in de Eredivisie. Met zijn flair, acties, doelpunten en assists krijgt hij het publiek op de banken. Ook jullie zijn onder de indruk: Lang verpulvert de concurrentie op linksbuiten.

Trainer: Peter Bosz (PSV)
Peter Bosz is weinig verrassend de coach van het sterrenteam van de eerste seizoenshelft. Onder Bosz is PSV tot dusver bezig aan een grandioos én foutloos seizoen. De Eindhovenaren lieten nog geen punt liggen in de Eredivisie, een historische prestatie. Naast het feit dat de koploper alles wint, laat Bosz zijn elftal swingen en zeer attractief voetbal spelen.