'Danjuma kan Everton alweer verlaten voor huurmove naar gevallen grootmacht'

'Danjuma kan Everton alweer verlaten voor huurmove naar gevallen grootmacht'

29-12-2023 13:39 Laatste update: 13:40
60

Arnaut Danjuma wordt in Frankrijk gelinkt aan een overstap naar Olympique Lyon. Les Gones willen zich deze winter flink gaan roeren op de transfermarkt, na de dramatisch verlopen eerste seizoenshelft.

Door de slechte sportieve prestaties, maakt eigenaar John Textor vijftig miljoen euro aan transferbudget vrij voor Lyon. Volgens Foot Mercato is Danjuma één van de spelers die de Franse club daarmee wil aantrekken. Lyon is namelijk niet tevreden over de huidige buitenspelers, van wie er ook nog enkele naar de Afrika Cup zullen gaan.

Wedden

Meer odds

Villarreal verhuurt Danjuma momenteel aan Everton, maar bij The Toffees is de Nederlander geen vaste waarde. Olympique Lyon hoopt op een huurdeal met een optie tot koop die niet hoger is dan vijftien miljoen euro. Als dat niet lukt, zouden de Fransen ook akkoord gaan met een kale huur. Het halen van Danjuma wordt überhaupt niet makkelijk voor Lyon: het zal dus Danjuma, Everton én Villarreal dus moeten overtuigen van de deal.

Doordat de Oranje-international dit seizoen nog niet voor Villarreal speelde, is een nieuwe overgang op papier wel mogelijk. Eerder werd duidelijk dat Feyenoord ook nog altijd gecharmeerd is van Danjuma.