Borussia Dortmund presenteert voormalig Feyenoorder als nieuwe assistent-trainer

Borussia Dortmund presenteert voormalig Feyenoorder als nieuwe assistent-trainer

29-12-2023 14:36
15

Nuri Sahin keert als assistent-trainer terug bij Borussia Dortmund. De voormalig middenvelder stond sinds oktober 2021 aan het roer bij Antalyaspor, waar hij tot medio 2022 ook als speler nog actief was. Via de eigen kanalen maken de Duitsers het nieuws bekend.

Sahin werd op 6 augustus 2005 de jongste debutant ooit in de Bundesliga, toen hij met zestien jaar en 335 dagen voor het eerst zijn opwachting maakte in de hoofdmacht van Borussia Dortmund, dat destijds onder leiding stond van Bert van Marwijk. Diezelfde coach haalde hem in de zomer van 2007 op huurbasis naar Feyenoord, waar hij 34 wedstrijden speelde, waarin hij zes keer het net wist te vinden en vijfmaal een assist gaf.

Wedden

Meer odds

Toen Sahin terugkeerde in Dortmund, groeide hij onder trainer Jürgen Klopp uit tot een vaste waarde, waarna hij naar Real Madrid vertrok. Daar slaagde de Turk niet, en ook bij Liverpool wilde het niet lukken. Het leidde tot een terugkeer bij Borussia Dortmund, waarvoor hij in totaal 274 wedstrijden speelde. Nu keert Sahin terug als assistent, evenals Sven Bender, die een rol als assistent-trainer bij Duitsland onder 17 inruilt.