Eriksen moedeloos na nieuwe United-domper: 'Een stap vooruit, twee achteruit'

Eriksen moedeloos na nieuwe United-domper: 'Een stap vooruit, twee achteruit'

31-12-2023 09:50 Laatste update: 09:50
28

Christian Eriksen is diep teleurgesteld in het seizoen dat Manchester United tot dusver meemaakt. Erik ten Hag en zijn spelers kregen zaterdagavond een nieuwe tik te verwerken op bezoek bij Nottingham Forest (2-1). 

Na afloop stond een ietwat moedeloze Eriksen de BBC te woord. De Deen merkt op dat er weinig groei en ontwikkeling waar te nemen is. "Dit seizoen is het een stap vooruit en twee achteruit, zo voelde dat ook tegen Forest. Dit is een grote teleurstelling. We doen ons best, maar soms heb je geen geluk en lukt het niet om betere beslissingen te maken, beter te verdedigen of de andere kleine details beter uit te voeren."

Wedden

Meer odds

De Deense middenvelder, die spreekt zowel de hoop als de verwachting uit dat 2024 een beter jaar wordt voor United, dat 2023 afsluit als de nummer zeven van de Premier League. "We hebben onze kansen gehad. Zij een stuk minder, maar ze maakten het wel af", vervolgt Eriksen. "We hebben veel kansen nodig om tot scoren te komen en dat maakt alles een stuk moeilijker. Iedereen probeert het team te helpen, maar de bal gaat er soms gewoon niet in. We gaan herstellen en het wordt beter, daar geloof ik in."

United speelt op 8 januari het eerstvolgende duel. Dan is Wigan Athletic de tegenstander in de FA Cup. Een kleine week later ontvangt de formatie van Ten Hag het Tottenham Hotspur van Ange Postecoglou.