Van den Brom wil twee weken na ontslag weer aan de bak: 'Nergens te groot voor'

Van den Brom wil twee weken na ontslag weer aan de bak: 'Nergens te groot voor'

1 januari - 20:35 Laatste update: 2 januari - 09:24
36

John van den Brom staat nu al te weer te popelen om aan de slag te gaan als trainer. De 57-jarige oefenmeester werd twee weken terug ontslagen bij Lech Poznan, iets wat hij totaal niet aan zag komen. 

"Deze was echt totaal onverwacht", vertelt Van den Brom voor de camera van ESPN. Op het moment dat de Poolse club hem van de hand deed, stond het nog derde op de ranglijst. "Ik had dagelijks normaal contact met de clubleiding. En heb nooit enige indicatie of een signaal gehad dat het een lastig karwei zou worden. Dat vond ik het moeilijkste om te accepteren."

Het ontslag bij Lech Poznan is voor Van den Brom het derde ontslag in relatief korte tijd. Het maakt hem zelfkritisch. "Je kunt alles en iedereen de schuld geven. Maar je moet eerst naar jezelf kijken. Saudi-Arabië (Al Taawoun, red.) is voor mij nog steeds een grap. Een financieel goede grap. En het ontslag bij Genk was ook best moeilijk. We wonnen de beker. Met dezelfde groep was het in het tweede jaar iets lastiger. Maar ik vond nog steeds dat we best aardig speelden. Maar goed, de ambitie van de club ging verder dan de resultaten van dat moment. Dat kan altijd gebeuren."

Ondanks het feit dat zijn vertrek uit Polen nog vers is, hoopt Van den Brom snel weer aan de slag te gaan. Voorkeuren heeft hij wel, maar dat betekent niet dat hij bij voorbaat clubs gaat uitsluiten. "Ik voel me nergens te groot voor. Tuurlijk heb je wel een plaatje in je hoofd om ergens in te stappen waar je echt iets kunt bereiken. Je bent wel sportman en streeft altijd het hoogste na. Dat zou het mooiste zijn. Maar als dat niet lukt, dan kan ik ook gewoon tevreden zijn met een club die iets lager staat. Zodat je wel gewoon met plezier elke dag kan werken met spelers. Dat mis ik nu al."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!