Dominant Bologna met Zirkzee bijna onderuit door oude bekende van AZ

5 januari - 22:42 Laatste update: 23:42
12

Bologna is vrijdagavond in eigen huis bijna pijnlijk onderuitgegaan tegen Genoa. De thuisploeg was veel sterker, maar kwam op achterstand en moest tot de slotseconde wachten op de gelijkmaker: 1-1.

Bologna - Genoa 1-1
Bologna begon met Joshua Zirkzee, die de laatste weken veel indruk maakt in de Serie A, in de basis. Bij Genoa begon onder meer Albert Gudmondsson, die in het verleden bij PSV en AZ speelde. Het was uitgerekend Gudmondsson die na twintig minuten de score opende voor Genoa. Na een klein uur speelde paste trainer Thiago Motta aanvallende wissels door, maar dat leidde niet tot een gelijkmaker.

Ridgeciano Haps kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen bij Genoa. De bezoekers hadden genoeg aan twee schoten op doel en 28 procent balbezit om het duel bijna naar zich toe te trekken. In minuut 95 kwam de verdiende gelijkmaker van supersub Lorenzo di Silvestri, die in minuut 87 binnen de lijnen kwam. Door het gelijkspel laat Bologna het na de vierde plek over te nemen. Genoa bekleedt plek twaalf.