B-garnituur Ajax begint 2024 met kansloze nederlaag tegen Hannover 96

B-garnituur Ajax begint 2024 met kansloze nederlaag tegen Hannover 96

6 januari - 17:11
314

Ajax is 2024 begonnen met een harde nederlaag. In een oefenwedstrijd van zestig minuten tegen Hannover 96 waren de Amsterdammers, die met een B-elftal speelden, duidelijk de mindere partij. Hannover won dan ook met 3-0.

Op trainingskamp in Zuid-Spanje speelt Ajax twee oefenwedstrijden tegen Hannover, dat actief is in de Tweede Bundesliga. Zaterdag stond oefenduel één op het programma, een dag later volgt deel twee. In het eerste treffen met Hannover koos trainer John van 't Schip ervoor om de beoogde wisselspelers op te stellen. Daardoor mochten onder meer Jakov Medic, Ahmetcan Kaplan, Gabriel Misehouy en Chuba Akpom aan de aftrap verschijnen. Hannover koos voor een mix van spelers die normaal gesproken in de basis staan en op de bank zitten.

Wedden

Meer odds

Vanaf de eerste minuut delfde Ajax het onderspit tegen Hannover. Vooral op het middenveld had het B-garnituur van de recordkampioen het lastig, ook omdat gelegenheidsmiddenvelders Kaplan en Anass Salah-Eddine van nature niet in die linie spelen. Na vijf minuten was het al raak voor Hannover: in de kluts wist verdediger Julian Börner de bal overtuigend tegen de touwen te schieten.

De openingstreffer schudde Ajax niet bepaald wakker. De ploeg van Van 't Schip leek zelfs alleen maar minder te worden, waardoor doelman Gerónimo Rulli meerdere keren handelend moest optreden. Van 't Schip was druk coachend te horen langs de zijlijn, maar dat leek weinig impact te hebben. Na de eerste helft van dertig minuten stond het nog steeds 1-0. In het tweede bedrijf ging het plotseling hard met de treffers.

Hannover stuurde een heel nieuw elftal het veld in, waarna invallers Håvard Nielsen en Muhammed Damar tot scoren kwamen. Ajax probeerde daarna nog wat terug te doen, maar dicht bij een treffer kwamen de Amsterdammers niet. Zo is de eerste wedstrijd van 2024 uitgelopen op een nieuwe dreun voor de hoofdstedelingen.