Brobbey en Bergwijn helpen beoogde Ajax-basis in herkansing langs Hannover 96

Brobbey en Bergwijn helpen beoogde Ajax-basis in herkansing langs Hannover 96

7 januari - 14:48 Laatste update: 15:33
83

Ajax heeft deel twee van het tweeluik met Hannover 96 wel winnend afgesloten. Waar de reservespelers zaterdag kansloos met 0-3 verloor, wist de beoogde basiself van trainer John van 't Schip een dag later wel te winnen. Gemakkelijk ging het overigens niet tegen de nummer acht van de Tweede Bundesliga. 

Bij Ajax waren er basisplaatsen voor onder anderen Diant Ramaj, Borna Sosa, Kristian Hlynsson en Brian Brobbey. Ook Steven Bergwijn, die sinds kort hevig aan West Ham United wordt gelinkt, verscheen aan de aftrap. De Amsterdammers kenden halverwege de eerste helft een goede fase. Brobbey knikte na 24 minuten spelen raak. De ragfijne voorzet kwam van Sosa. 

Wedden

Meer odds

Slechts twee minuten later sloeg Ajax opnieuw toe. Taylor zette goed druk, onderschepte de bal en gaf hem vervolgens mee aan Bergwijn. De aan een vertrek gelinkte aanvoerder stoomde vervolgens op, passeerde zijn directe tegenstander en schoot raak in de korte hoek. Nog voor rust werd het 2-1. Devyne Rensch leed knullig balverlies, waarmee hij Muhammed Damar de gelegenheid gaf om de aansluitingstreffer te maken. 

In de matige en vrij gezapige tweede helft vielen er geen doelpunten. Ajax was via Steven Berghuis nog wel dicht bij een derde treffer, maar zijn poging miste kracht. Na ruim een uur spelen bracht Van 't Schip met Chuba Akpom en Jaydon Banel nog wat vers bloed, maar veel impact had hun inbrengen niet. Voor Ajax, dat in de slotfase ook nog zomaar gelijk had kunnen spelen, kan de focus nu op volgende week zondag. Dan hervatten de Amsterdammers de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. 

De opstelling van Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkste Afrika Cup ooit!