België houdt adem in na levensbedreigend auto-ongeluk KV Oostende-speler

België houdt adem in na levensbedreigend auto-ongeluk KV Oostende-speler

7 januari - 15:15
63

Dapo Mebude, een 22-jarige aanvaller van het Belgische KV Oostende, verkeert na een ernstig verkeersongeval in levensgevaar. Dat heeft het parket van West Vlaanderen, afdeling Brugge, bevestigd. 

Mepuda, belandde zondagochtend rond 09.00 uur met zijn auto tegen een boom. Dat incident voltrok zich op de afrit van de E40. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben de Schot met Nigeriaanse roots uit zijn benarde positie bevrijd. Vervolgens is hij in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt. 

Momenteel wordt onderzocht wat de precieze omstandigheden van het ongeval zijn geweest. Wat wel al duidelijk is, is dat er sowieso geen andere voertuigen bij betrokken waren. Zijn club Oostende heeft via X kort gereageerd. 'Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis maar er is nog geen verder nieuws over zijn situatie. Onze gedachten zijn alvast bij Dapo en zijn familie', zo is te lezen. 

Mebude genoot zijn jeugdopleiding bij Rangers FC. Sinds 2022 speelt hij voor Oostende, dat vanwege deze ontwikkelingen besloot om het oefenduel met Knokke te annuleren.