Slot doet verrassende uitspraak: 'Kan best een soort Wenger worden bij Feyenoord'

Slot doet verrassende uitspraak: 'Kan best een soort Wenger worden bij Feyenoord'

8 januari - 10:57 Laatste update: 11:21
141

Arne Slot sluit niet uit dat hij 'een soort Arsène Wenger' wordt bij Feyenoord. Na het kampioensjaar kon hij rekenen op concrete interesse van clubs als Chelsea en Tottenham Hotspur, maar de trainer voelt zich senang in De Kuip.

"Ik heb nu geen enkele aanleiding te denken dat mijn toekomst er anders uit komt te zien", zegt Slot in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Er speelt niks, er is geen belangstelling en ik ben bezig met Feyenoord."

De trainer van Feyenoord voelt dat de spelers achter zijn 'veeleisende' werkwijze staan. "Ja, ik zou best een soort Arsène Wenger kunnen worden bij Feyenoord, al zie je dat tegenwoordig niet veel meer", verwijst hij naar de Franse manager, die tussen 1996 en 2018 aan het roer stond bij Arsenal.

Slot ziet tegenwoordig nog één uitzondering op de regel: Diego Simeone. "Als je daar in Madrid het stadion binnenloopt, zie je van hem een borstbeeld. (...) Pas wanneer je als trainer echt het gevoel krijg dat de mensen het minder beginnen te vinden, moet je je consequenties trekken. Dat punt is nog lang niet bereikt. Denk ik."

"Ik heb het nog heel goed naar mijn zin bij Feyenoord en haal nog steeds voldoening uit de uitdagingen die we hier hebben en het ontwikkelen van spelers en het team. Na iedere thuiswedstrijd, als ik vanuit de trainerskamer de supporters blij de trappen af hoor lopen, omdat ze weer vermaakt zijn, krijg ik die bevestiging", besluit Slot.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!