Terugkeer naar Engeland een feit: Spurs presenteert 57-voudig Duits international

Terugkeer naar Engeland een feit: Spurs presenteert 57-voudig Duits international

9 januari - 20:10 Laatste update: 20:30
18

Tottenham Hotspur heeft de komst van Timo Werner aangekondigd. De Duitse aanvaller wordt de rest van dit seizoen gehuurd van RB Leipzig, waar hij lang niet altijd kon rekenen op een basisplaats. 

De huurovereenkomst hing al even in de lucht, maar wordt dinsdagavond door zowel Spurs als Leipzig wereldkundig gemaakt. Spurs maakt bekend ook een optie tot koop te hebben opgenomen in de deal met de Duitsers. 

Wedden

Meer odds

De inmiddels 27-jarige Werner keerde in de zomer van 2022 terug bij Leipzig, na een weinig vruchtbare periode bij Chelsea. Vorig seizoen speelde de 57-voudig international van Duitsland nog 28 wedstrijden, waarin hij goed was voor negen doelpunten. Dit seizoen krijgt voormalig Vitesse-spits Loïs Openda de voorkeur in de punt van de aanval. 

Met de komst van Werner heeft Spurs-trainer Ange Postecoglou eindelijk zijn gewenste aanvallende versterking. Richarlison is dit seizoen de vaste nummer negen, maar de Braziliaanse topaankoop is nog niet de doelpuntenmachine waar zijn manager op hoopt. Komende zondag kan Werner debuteren. Dan speelt Spurs de uitwedstrijd tegen het Manchester United van Erik ten Hag. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!