'Voormalig Ajax-target Almada geniet serieuze interesse van La Liga-grootmacht'

'Voormalig Ajax-target Almada geniet serieuze interesse van La Liga-grootmacht'

11 januari - 22:58 Laatste update: 12 januari - 09:57
22

Thiago Almada moet Angel Correa vervangen, mocht hij vertrekken bij Atlético Madrid. De Argentijnse middenvelder van Atlanta United stond lange tijd op het lijstje bij Ajax, maar voor de Amsterdammers bleek hij onhaalbaar. Correa staat voor een transfer naar Saudi-Arabië en dus in Almada in beeld in de Spaanse hoofdstad.

Volgens Fabrizio Romano is Atlético al lange tijd gecharmeerd van de Argentijnse spelmaker. Almada wil zelf ook dolgraag de stap naar Europa maken en die kans kan hij dus krijgen in Madrid. Atlético gaat zich wel alleen melden bij Atlanta United, als Correa ook daadwerkelijk vertrekt. De 22-jarige Almada heeft nog een contract tot de winter van 2025 in de Amerikaanse Major League Soccer.

De transfer van Correa is nog niet in kannen en kruiken, maar de kans is zeker aanwezig dat de Argentijn kiest voor een nieuw avontuur. Al Ittihad wil zich snel gaan melden in Madrid om de aanvaller te verleiden tot een financieel aantrekkelijke move. De 28-jarige Correa heeft nog een contract tot de zomer van 2026 in Madrid. De Argentijn speelt al sinds 2015 voor Atlético, toen hij overkwam van San Lorenzo.

Almada was eerder ook nadrukkelijk in beeld bij Ajax. Maurice Steijn noemde hem afgelopen zomer zelfs een 'geweldige en typische Ajax-speler'. "Zo'n speler had hier niet misstaan, maar wij hebben voor een ander type gekozen op ook een iets andere positie", zei de inmiddels vertrokken trainer, die daarmee verwees naar Georges Mikautadze.