'Kassa rinkelt: PSV hoopt op 30 miljoen voor Veerman, 50 miljoen voor Bakayoko'

'Kassa rinkelt: PSV hoopt op 30 miljoen voor Veerman, 50 miljoen voor Bakayoko'

12 januari - 08:56 Laatste update: 10:42
176

PSV lijkt na dit seizoen afscheid te kunnen nemen van een groot aantal spelers, waardoor de kassa flink gaat rinkelen in het Philips Stadion. Het Eindhovens Dagblad neemt alvast een voorschot op een drukke transferzomer.

De regionale krant gaat onder meer in op de situatie van Joey Veerman, die op een transfer mikt. De 26-jarige spelmaker ligt momenteel tot medio 2026 vast. 'Verlengt hij zijn contract bij PSV nog met een of twee jaar? Dan zal de club waarschijnlijk flink meer dan dertig miljoen euro voor hem kunnen vragen. Blijft hij nog maar twee jaar bij PSV op de loonlijst staan dan wordt de opbrengst vermoedelijk een beetje lager. Voorlopig verlengt hij nog niet.'

Het ED verwacht meer uitgaande transfers. 'Toegegeven, het is wat speculatief. Maar bijvoorbeeld Jordan Teze, Olivier Boscagli, André Ramalho, Shurandy Sambo, Isaac Babadi, Richard Ledezma, Walter Benitez, Fredrik Oppegard, Joël Drommel en Johan Bakayoko zouden deze zomer zomaar Eindhoven achter zich kunnen laten', klinkt het. Zij hebben een kort of aflopend contract. 'Ze zullen in juni of juli niet allemaal vertrekken, maar een groot deel van deze namen is er volgend seizoen vemoedelijk niet meer bij.' Hetzelfde geldt mogelijk voor huurlingen Sergiño Dest, Malik Tillman, Patrick van Aanholt en Armel Bella-Kotchap.

Vooral Bakayoko lijkt de clubkas flink te kunnen spekken. Het medium denkt dat de Belgische rechtsbuiten 'zomaar vijftig miljoen euro of meer' kan opleveren. Ook in het geval van Boscagli en Teze wordt aan een 'dubbelcijferig aantal miljoenen' gedacht. 'Hun waardes liggen nu tussen de 15 en 20 miljoen euro, maar het is wel de vraag of PSV dat met een nog maar één jaar lopend contract uit weet te onderhandelen.'

Het ED concludeert dat de nodige transfers lonken bij de Eredivisie-koploper. 'Bij PSV rinkelt komende zomer hoe dan ook de kassa', is de conclusie.