Blind lijdt kostbaar puntenverlies met Girona, Emery voor het eerst doelpuntloos

Blind lijdt kostbaar puntenverlies met Girona, Emery voor het eerst doelpuntloos

14 januari - 17:35 Laatste update: 18:08
9

Girona en Aston Villa hebben zondag averij opgelopen in de Spaanse en Engelse titelstrijd. Daley Blind en de zijnen kwamen niet verder dan een 0-0 tegen hekkensluiter Almería en ook Aston Villa kwam niet verder dan één punt in het duel met Everton. 

UD Almería - Girona 0-0
Girona won onlangs nog met verve van FC Barcelona, maar Blind en zijn teamgenoten kwamen zondag niet verder dan de brilstand tegen Almería. Blind speelde de hele wedstrijd en stond centraal achterin op links. Hekkensluiter Almería pakte dit seizoen pas vijf punten, maar toonde zich een gevaarlijke tegenstander in het thuisduel.

Het gros van de kansen was voor Almería, maar Girona bleef uiteindelijk zonder tegentreffers. Wel moest de nummer twee van Spanje het laatste kwartier met tien man voltooien: Aleix García mocht met direct rood vertrekken. Door het gelijkspel krijgt Real de kans om een voorsprong van twee punten op te bouwen ten opzichte van Girona. De Madrilenen treffen volgende week zondag uitgerekend Almería en spelen daarvoor nog bekerwedstrijden tegen Atlético Madrid en FC Barcelona.

Everton - Aston Villa 0-0
Het aanvallend ingestelde Aston Villa is er zondag niet in geslaagd te scoren tegen Everton. Bij de thuisploeg startten onder meer oud-PSV'er Jarrad Branthwaite en Arnaut Danjuma. The Villans hadden de wedstrijd onder controle, maar wisten ondanks zestien schoten niet het net te vinden. Voor manager Unai Emery is het zijn eerste 0-0 gelijkspel in de Premier League na 97 wedstrijden.

Vanwege het gelijkspel blijft Aston Villa op plek drie staan in de Premier League. Manchester City kent een beter doelsaldo na de thriller tegen Newcastle United en Liverpool FC staat daar weer twee punten boven.