Aanvoerder Bergwijn reageert op kritiek van Pasveer: 'Allemaal topsporters'

Aanvoerder Bergwijn reageert op kritiek van Pasveer: 'Allemaal topsporters'

15 januari - 11:56 Laatste update: 12:13
51

Steven Bergwijn kan 'ergens wel begrijpen' wat Remko Pasveer met zijn kritiek bedoelde. De 26-jarige aanvoerder van Ajax neemt het echter ook voor zijn teamgenoten op.

Pasveer gooide zaterdag de knuppel in het hoenderhok met een kritisch interview in Het Parool. De ervaren doelman concludeerde dat veel nieuwelingen niet het niveau hebben dat Ajax nastreeft. Bovendien mist hij toewijding en 'liefde voor de bal' en zag hij de gym de laatste jaren leegstromen.

Wedden

Meer odds

Bergwijn werd na de zwaarbevochten 3-2 zege op Go Ahead Eagles door ESPN gevraagd naar de kritiek van Pasveer. De linksbuiten vindt het lastig om de vergelijking met een aantal jaar geleden te maken. "Ik was er niet bij. Iedereen doet het op z’n eigen manier. De ene speler is veel in de gym en de andere is thuis aan het werk. Ik vind het een beetje lastig te zeggen."

Bergwijn twijfelt niet aan de goede intenties van de Ajax-spelers. "We zijn allemaal topsporters en ik denk dat iedereen het beste weet hoe hij met zijn lichaam om moet gaan. Maar ik kan Pasveer ergens ook wel begrijpen", erkent hij. Herkent hij dat het moeilijk is om jonge spelers de gym in te krijgen? "Wat dat betreft niet echt. Ik denk dat iedereen zijn werk doet, wanneer dat moet. De een doet meer dan de ander na de training, maar dat is ieder voor zichzelf."