'Real Sociedad onderhandelt met Union Berlin over transfer Becker'

'Real Sociedad onderhandelt met Union Berlin over transfer Becker'

15 januari - 15:19 Laatste update: 15:26
4

Real Sociedad zou zich willen versterken met Sheraldo Becker. De Nederlandse buitenspeler van Union Berlin werd eerder al in verband gebracht met Villarreal en kan nu op nog meer interesse vanuit La Liga rekenen.

Real Sociedad wordt zwaar getroffen door afwezigheid van spelers die deelnemen aan de Afrika Cup en Azië Cup. Ook kent de selectie veel blessures en was er de verrassende transfer van buitenspeler Mohamed-Ali Cho naar OGC Nice vorige week. In Becker ziet trainer Imanol Alguacil de nodige versterking voor op de flanken, melden onder meer MARCA, El Diario Vasco en Mundo Deportivo. Ook de onderhandelingen tussen de clubs zouden al zijn begonnen.

Wedden

Meer odds

Becker sprak afgelopen zomer al zijn vertrekwens uit. Toen zou er een ploeg uit de Serie-A erg geïnteresseerd zijn, maar tot een deal met deze club kwam het toen niet. Nu lijkt de international van Suriname de kans te krijgen om zijn kwaliteiten in de Primera División te laten zien. Zijn contract in Berlijn loopt komende zomer af, maar Union verzet zich nog wat tegen een winters vertrek. 

Becker genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax. Tot een doorbraak kwam het nooit bij de Amsterdammers. Na een verhuurperiode aan PEC Zwolle en een transfer naar ADO Den haag, pikte Union Berlin hem in 2019 transfervrij op bij de Hagenaars. Becker speelde 140 wedstrijden voor de Duitse club. Hierin wist hij 24 keer te scoren en 26 keer was hij goed voor een assist. Vorig jaar leidde hij zijn ploeg voor het eerst in de clubhistorie naar de Champions League.