Hoever lyrisch over 'rolmodel': 'Brobbey en Taylor kunnen veel aan hem hebben'

Hoever lyrisch over 'rolmodel': 'Brobbey en Taylor kunnen veel aan hem hebben'

16 januari - 07:47
27

Ajax doet er goed aan om Jordan Henderson te contracteren, stelt Ki-Jana Hoever. De 21-jarige vleugelverdediger speelde bij Liverpool samen met de controleur, die met de Amsterdamse club in gesprek is over een overgang.

Het verhaal is bekend: Henderson wil weg bij Al Ettifaq en Ajax is een belangrijke kandidaat om de Engelsman in te lijven. Dat Hendo gelinkt wordt, verrast Hoever, die niet wist door te breken bij Liverpool en via Wolverhampton Wanderers en PSV bij Stoke City terechtkwam. "Als 't lukt, haalt Ajax een echte leider. In alles, op en naast het veld", laat de rechtsback optekenen door het Algemeen Dagblad.

"Een goede middenvelder, wiens temperament en wilskracht echt bovenkwamen als het slecht ging", beschrijft Hoever zijn voormalig teamgenoot. "Ik stond soms versteld van hoe hij altijd een rolmodel en leider was, die het beste deed voor de groep. Hij verzaakte nooit, accepteerde het van anderen ook niet als ze afspraken niet nakwamen. Hij wist ook vaak hoe het beter moest. Soms kwam hij met tactische instructies, soms hamerde hij op de beleving."

Hoever doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax en is nog altijd bevriend met Kenneth Taylor en Brian Brobbey. "Zij, en ook jongens als Devyne Rensch en Jorrel Hato, kunnen veel aan hem hebben", stelt hij. "Ik heb ook veel van hem geleerd. Ook hoeveel hij investeert in zijn job. Volgens mij kwam dat er allemaal uit toen we de Champions League wonnen. Hendo ging huilend naar de grond. Dat vond ik heel mooi en ik zag dat iedereen het hem ook enorm gunde."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!