'AZ-target landt op Schiphol, Alkmaarders maken komst middenvelder snel bekend'

'AZ-target landt op Schiphol, Alkmaarders maken komst middenvelder snel bekend'

16 januari - 14:48
39

AZ staat op het punt om de inkomende transfer van middenvelder Kristijan Belic af te ronden. Volgens het doorgaans betrouwbare AZAlerts landt de Serviër dinsdag op Schiphol. Later deze week wordt de deal afgerond. 

Fabrizio Romano maakte vorige week al melding van de interesse van AZ in Belic. De speler van Partizan Belgrado verscheen op de radar in Alkmaar, omdat trainer Pascal Jansen op het middenveld maar over weinig smaken kan beschikken. Djordje Mihailovic is vertrokken, Sven Mijnans kampt met een blessure en het is ook nog niet helemaal zeker dat Dani de Wit blijft. 

Nieuwbakken aanwinst Belic wordt naar verluidt woensdag of donderdag officieel gepresenteerd in Alkmaar. De 22-jarige controleur staat te boek als een middenvelder met veel drang naar voren. Een blik op zijn cijfers versterkt die waarneming. In de eerste achttien competitiewedstrijden van dit seizoen was hij al goed voor twee doelpunten en zes assists. 

Mocht de overstap daadwerkelijk rondkomen, dan is Belic de tweede winterse aanwinst voor AZ. De huidige nummer vier van de Eredivisie versterkte zich eerder al met vleugelverdediger Gonçalo Esteves, die overkwam van Sporting Portugal. Voor Belic gaan de Alkmaarders naar verluidt iets minder dan vier miljoen euro betalen. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!