'PSV tast mis: United-talent heeft voorkeur voor Spanje, clubs in onderhandeling'

'PSV tast mis: United-talent heeft voorkeur voor Spanje, clubs in onderhandeling'

16 januari - 16:30 Laatste update: 16:37
81

PSV gaat zich zeer waarschijnlijk niet versterken met Facundo Pellistri. Fabrizio Romano meldt dinsdagmiddag dat Granada op het punt staat om de Uruguayaan op huurbasis over te nemen van Manchester United. 

Granada zou de persoonlijke voorkeur hebben van Pellistri, die dus ook interesse genoot van PSV en van Los Angeles Galaxy. Het is nu aan United en aan Granada om de huurdeal tot stand te brengen. Romano weet dat de onderhandelingen inmiddels gaande zijn. 

PSV kan zodoende een streep zetten door zijn komst. De Eindhovenaren hadden de vleugelaanvaller graag willen huren, omdat Yorbe Vertessen zijn vertrekwens kenbaar heeft gemaakt aan de directie. De Belg heeft een bijrol en aast op een transfer naar Union Berlin, dat op zijn beurt weer Sheraldo Becker dreigt kwijt te raken aan Real Sociedad. 

United-manager Erik ten Hag liet Pellistri dit seizoen negen keer invallen in een Premier League-wedstrijd. Daarin scoorde hij niet. Wel was hij goed voor één assist. Op Old Trafford heeft hij nog een contract tot medio 2025.