'Vermeend PSV-target gaat kiezen tussen Barcelona en Dortmund'

'Vermeend PSV-target gaat kiezen tussen Barcelona en Dortmund'

17 januari - 16:28
24

De toekomst van het Zweedse toptalent Lucas Bergvall wordt snel duidelijk. FC Barcelona en Borussia Dortmund hebben de beste papieren voor de zeventienjarige middenvelder, die eerder nog in verband werd gebracht met Feyenoord en PSV.

Bergvall was al eens op proef in Rotterdam, terwijl de Eindhovenaren hem eind 2023 hoog op het wensenlijstje plaatsten. De Nederlandse topclubs lijken inmiddels echter buitenspel te zijn gezet. Met name Barça geeft gas voor de jonge spelmaker, zo weet onder meer Relevo. De grootste concurrent van de Catalanen lijkt Borussia Dortmund te worden, voegt Gianluca di Marzio daaraan toe.

Djurgardens IF verlangt een vast bedrag van tien à elf miljoen euro voor Bergvall. Door bonussen en clausules hoopt de Zweedse club in de toekomst bovendien nog verder aan zijn toptalent te verdienen. Barça werkt hard aan een deal, maar moet zoals bekend roeien met beperkte riemen door de financiële situatie. Ook Dortmund zit daardoor nog op het vinkentouw.

Bij Barcelona zou Bergvall teamgenoot worden van Frenkie de Jong, met wie hij al meermaals is vergeleken. De Zweed speelde in het voorbije seizoen 28 duels voor Djurgardens, waarin hij drie keer scoorde en één assist gaf.