Oud-teamgenoot voorziet match Ajax en Henderson: 'Herinner me hoe gretig hij was'

Oud-teamgenoot voorziet match Ajax en Henderson: 'Herinner me hoe gretig hij was'

18 januari - 07:01
56

Christian Poulsen voorziet een fantastische match tussen Ajax en Jordan Henderson. De Deen maakte de middenvelder mee in zijn beginjaren bij Liverpool en maakte bovendien een soortgelijke transfer. Poulsen verruilde Liverpool in 2011 voor een avontuur in Frankrijk en tekende daarna bij Ajax

Poulsen spreekt in het Algemeen Dagblad van 'een prachtige transfer'. "Ik heb echt het gevoel dat dit een goede match is en hoop voor Ajax dat hij het geweldig gaat doen." De assistent-trainer van het Deense elftal kent Henderson van zijn tijd bij Liverpool. "Ik herinner me hoe gretig en topfit Henderson binnenkwam toen Liverpool hem overnam van Sunderland."

De inmiddels 43-jarige ex-prof is van mening dat de ervaring van Henderson een machtig wapen is. "In de nadagen van je carriére coach je sowieso meer, omdat je sneller herkent waar de gevaren liggen, die kan elimineren en wanneer het tempo omhoog of omlaag moet. Maar bijvoorbeeld ook hoe je de toon zet. Je kan nog zo mooi willen spelen, maar het begint meestal gewoon met het winnen van je duels waarmee je al een sterk signaal afgeeft."

Poulsen noemt Rodri van Manchester City als voorbeeld. "Die combinatie van slimmigheidjes, fysieke kracht en secuur zijn aan de bal waardoor sommige spelers altijd een voldoende scoren en een elftal stabieler maken." Zelf vervulde Poulsen naar eigen zeggen ook zo'n rol. "En ik hoop en denk dat Jordan dat nu in Amsterdam ook gaat geven en ervaren", besluit de voormalig assistent trainer van Ajax.