Van der Gijp kraakt 'zandbak-move' Henderson: 'Had Jan Boskamp moeten bellen'

Van der Gijp kraakt 'zandbak-move' Henderson: 'Had Jan Boskamp moeten bellen'

20 januari - 11:25 Laatste update: 19:49
39

René van der Gijp deelt een opmerkelijke tip voor voetballers die overwegen hun carrière voort te zetten in de woestijn. Volgens de analist van Vandaag Inside is het verstandig om eerst even met Jan Boskamp te bellen. De voormalig trainer van clubs in de Verenigde Arabische Emiraten en Koeweit kan ze precies vertellen wat ze te wachten staat.

Van der Gijp ziet spelers in de 'zandbak' met heimwee en noemt Jordan Henderson en Karim Benzema als voorbeeld. "Die jongens die naar de woestijn willen, die zouden voordat ze naar die woestijn gaan even met Jan Boskamp moeten bellen. Waarom ga je? Puur en alleen voor het geld." Beide spelers maakten afgelopen zomer de stap naar Saudi-Arabië, maar kregen al snel spijt. Henderson is inmiddels gepresenteerd als speler van Ajax en ook Benzema doet zijn best om Al Ittihad alweer te verlaten. Boskamp was tussen 2001 en 2004 actief als hoofdtrainer in de woestijn. 

Van der Gijp is ervan overtuigd dat de omstandigheden alles behalve gunstig om in te voetballen. "Het is 40 graden, er is niet in te voetballen. In driekwart van de stadions zit geen hond. Er zit honderdvijftig man. Ja, en als je dan iedere week 500.000 euro overgemaakt krijgt... Wat kan jou dat schelen?" Henderson had volgens presentator Wilfred Genee best kunnen weten waar hij aan begon bij Al Ettifaq. Gijp haakt in: "Er zijn vier toppers, de rest kan er geen k*t van. Dus als die anderen aan de bal zijn, hoef je je niet aan te bieden. Je hoeft je alleen aan te bieden als die andere drie aan de bal zijn. Maar dat weet je, dat weet je gewoon", besluit de 15-voudig Oranje-international.