Eredivisie-rentree Chery bevestigd: 'Daarin kan hij zijn bijdrage leveren'

Eredivisie-rentree Chery bevestigd: 'Daarin kan hij zijn bijdrage leveren'

20 januari - 16:25
7

Tjaronn Chery keert terug op de Nederlandse velden. NEC-trainer Rogier Meijer bevestigt voor het duel met FC Twente dat de 35-jarige middenvelder aan de selectie wordt toegevoegd.

Diverse media meldden al dat NEC met Chery aan de haal gaat. De oud-speler van onder meer ADO Den Haag en FC Groningen wordt gehuurd van Maccabi Haifa. Met Chery hoopt Meijer meer kansen te creëren. "Dat is een van de redenen waarom Chery erbij gaat komen", zegt hij tegen ESPN. "We willen zorgen dat we beter worden in het aanvallende gedeelte. Daarin kan hij zijn bijdrage leveren."

"Als je Tjaronn haalt, haal je een speler die graag de bal heeft", gaat Meijer verder. "Hij moet ergens op het middenveld aan de bal komen. Dat gaan we passend maken." NEC haalt Chery niet als rechtsbuiten. "Want dat is hij niet." De middenvelder wordt in principe als basiskracht gehaald. "Maar iedereen moet zijn plekje verdienen, ook Tjaronn."

Karim El Ahmadi bevestigt dat Chery wegens privéomstandigheden kiest voor een terugkeer naar Nederland. In 2015 vertrok Chery uit Nederland, waarna hij uitkwam voor Queens Park Rangers, Guizhou FC, Kayserispor en Maccabi Haifa.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!