Tiental FC Twente gaat onderuit in Nijmegen door geweldige goal Verdonk

20 januari - 18:24
203

FC Twente heeft averij opgelopen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Joseph Oosting kwam zwak voor de dag tegen NEC, dat terecht drie punten over heeft gehouden aan het treffen. Een wereldgoal van Calvin Verdonk was genoeg voor de 1-0 zege.

Twente was geen schim van de ploeg die vorige week met 2-1 van AZ won. De Tukkers kwamen moeizaam tot mogelijkheden, in tegenstelling tot NEC. De thuisploeg werd na iets minder dan een kwartier voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Verdonk kon niet tot doelpunt gepromoveerd worden door Koki Ogawa. De Japanner kon later in de eerste helft alsnog de openingstreffer maken, maar goed verdedigend werk van Alec van Hoorenbeeck voorkwam dat.

Voor de neutrale toeschouwer viel er in de eerste helft niet veel te genieten, na rust werd dat ruimschoots gecompenseerd. Vier minuten in het tweede bedrijf maakte Verdonk waarschijnlijk de mooiste goal van deze speelronde. Van een meter of dertig schoot de verdediger een vrije trap in een keer achter Twente-doelman Lars Unnerstall.

Het werd nog erger voor Twente: vier minuten na de 1-0 moest de ploeg van Oosting met tien man verder. Max Bruns beging een charge op Sontje Hansen en kreeg aanvankelijk geel, maar na interventie van de VAR werd de kaart veranderd. In overtal voerde NEC de druk op, al was Twente via Michel Vlap dicht bij de gelijkmaker. Aan de andere kant kon Magnus Mattsson de wedstrijd in het slot gooien, maar Unnerstall kwam als winnaar van de één-op-één-situatie uit de bus.

NEC trok de voorsprong over de streep en klimt daardoor op de ranglijst over Go Ahead Eagles heen naar plek zeven. Twente moet pas op de plaats maken in de strijd om de tweede plaats. Feyenoord heeft, als er zondag gewonnen wordt van Vitesse, een marge van vijf punten.