Perez haalt vernietigend uit: 'Beschamend, laconiek en amateurisme ten top'

Perez haalt vernietigend uit: 'Beschamend, laconiek en amateurisme ten top'

21 januari - 21:12 Laatste update: 21:48
68

Kenneth Perez kan er met zijn hoofd niet bij: een groot aantal velden in de Eredivisie is amper bespeelbaar, constateert de ESPN-analist. Hij vindt het tijd voor actie van de KNVB.

In Utrecht (FC Utrecht - PSV) en Arnhem (Vitesse - Feyenoord) vlogen de pollen in het rond, terwijl de competitiewedstrijd tussen Almere City FC en Fortuna Sittard helemaal niet gespeeld kon worden. "Dit was helemaal beschamend", zegt Perez bij Dit was het Weekend over de last minute-afgelasting in Almere.

"Een verwarmingsbuisje deed het niet in een nieuw aangelegd verwarmingssysteem. 's Middags deed-ie het nog wel, maar net voor de wedstrijd niet meer... Dat is toch amateurisme ten top? Het is ook lekker laconiek: jammer Fortuna Sittard, jullie moeten terugkomen. Ik snap dat de voorzitter van Fortuna Sittard (Isitan Gün, red.) laaiend is."

Feyenoord en PSV speelden zondag op een veld dat in beroerde staat was. Perez vindt het tijd voor actie. "Ik wil dat de KNVB clubs gaat opleggen dat een nieuw percentage van de begroting naar het veld gaat. Geef mensen goed gereedschap om een goed veld neer te leggen. Het veld is het allerbelangrijkste in het voetbal, want daar moet je het op doen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!