Spaanse pers zien 'verontwaardigde' Frenkie de Jong: 'Brein van Barcelona'

Spaanse pers zien 'verontwaardigde' Frenkie de Jong: 'Brein van Barcelona'

21 januari - 22:00
43

FC Barcelona hield zondagavond ternauwernood drie punten over aan het uitduel met Real Betis (2-4), mede dankzij Frenkie de Jong. In de Spaanse pers ontvangt de Oranje-international prima cijfers.

De Jong speelde een goede wedstrijd, in de schaduw van uitblinkers Lamine Yamal en Ferran Torres. De zestienjarige vleugelaanvaller was een ware plaag voor de Betis-verdediging, terwijl Torres de show stal met een hattrick én de assist gaf bij de andere Barça-goal, van João Félix.

Wedden

Meer odds

'Verontwaardigd', zo typeert Diario Sport het optreden van De Jong, die een 6 krijgt toebedeeld. Daarmee wordt gedoeld op de gele kaart voor de Nederlander vanwege commentaar op de scheidsrechter. 'Hij kreeg geel, omdat hij volledig terecht protesteerde tegen een duidelijke overtreding op Pedri voor het eerste doelpunt van Betis.'

Yamal en Torres ontvangen een 9 van Sport, evenals Mundo Deportivo. Een ruime voldoende is er voor De Jong. 'Auteur van een prachtpass op Pedri, die de geboden kans niet afrondde. De Jong was het brein van het aanvallende spel van Barça, terwijl hij met veel toewijding zijn verdedigende werk uitvoerde.'

'De Jong bleef overeind dankzij hard werken, opoffering en talent', oordeelt Diario AS. 'Als hij zich op zijn gemak voelt op het veld, is het een waar genoegen om hem te zien spelen. Zijn duels met Isco op het middenveld waren spectaculair.' Isco maakte beide Betis-goals.

In de rustanalyse van Ziggo Sport werd De Jong de man van de wedstrijd genoemd. Analist Youri Mulder: "Hij speelt goed en is verdedigend ook vinnig en agressief. Maar", voegt hij eraan toe, "je wordt natuurlijk gewogen in topwedstrijden, zoals tegen Real Madrid."