Verschil tussen Nederlandse en Marokkaanse fans geduid: 'Zien om te begrijpen'

Verschil tussen Nederlandse en Marokkaanse fans geduid: 'Zien om te begrijpen'

23 januari - 12:30
80

Ali Boussaboun heeft in VP's Atlas Leeuwen een boekje opengedaan over de festiviteiten rondom de Afrika Cup. De voormalig international van Marokko, die in 2006 op de Afrika Cup actief was, ziet meerdere verschillen met de Europese beleving van het voetbal.

Op dit moment is de Afrika Cup in Ivoorkust in volle gang. In VP's Atlas Leeuwen vertelt Boussaboun hoe de Afrikanen het toernooi beleven. "Het grote verschil is het economische: in Europa staan de mensen er financieel beter voor", zegt de oud-aanvaller. "Daardoor kunnen zij de wedstrijden bezoeken en zitten alle stadions vol. Op de Afrika Cup hebben de mensen nog meer passie voor het voetbal, alleen hebben ze de middelen niet om het bij te kunnen wonen. Dat is het grote verschil."

Marokkaanse fans zijn ook wezenlijk anders dan Nederlandse supporters op eindtoernooien, ziet Boussaboun. "Nederlanders zijn wat nuchterder als het daarop aankomt. Marokkanen hebben heel veel passie en emotie. Die gaan veel meer los. Je moet het eigenlijk zien om te begrijpen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!