Zerrouki keert snel terug naar Feyenoord na pijnlijke Afrika Cup-eliminatie

Zerrouki keert snel terug naar Feyenoord na pijnlijke Afrika Cup-eliminatie

23 januari - 22:59 Laatste update: 24 januari - 09:43
54

Het Algerije van Ramiz Zerrouki en Riyad Mahrez is dinsdagavond gestrand in de groepsfase van de Afrika Cup. Burkina Faso en groepswinnaar Angola zijn wél door naar de achtste finales, net als een van de beste nummers drie Mauritanië.

Mauritanië - Algerije: 1-0
Algerije moest winnen om de Afrika Cup-deelname te redden, maar faalde jammerlijk. Mauritanië boekte ten koste van de tweemalig toernooiwinnaar de eerste zege in de groepsfase. Yali Dellahi maakt tien minuten voor rust het enige doelpunt. De Mauritaniërs, 130ste op de FIFA-ranglijst, vochten voor wat ze waard waren en gaan als een van de beste nummers drie door naar de achtste finale.

De vroege uitschakeling van Algerije, dat laatste is geëindigd in de poule, is wél goed nieuws voor Feyenoord. Ramiz Zerrouki keert daardoor eerder dan verwacht terug naar Rotterdam, net als Yankuba Minteh (Gambia). De middenvelder had een basisplaats tegen Mauritanië, maar kon zijn stempel ook niet drukken.

Angola - Burkina Faso: 2-0
Angola versloeg Burkina Faso en plaatst zich enigszins verrassend als groepswinnaar voor de achtste finales. Mabululu en Zini maakten de goals. Bij Burkina Faso kwam Kilian Nikiema (ADO Den Haag) niet in actie, Bertrand Traoré, oud-speler van Vitesse, Ajax en Chelsea, werd een kwartier voor tijd gewisseld en Hassane Bandé (ex-Ajax) mocht nog enkele minuten meedoen.