PSV kan langste ongeslagen nationale reeks neerzetten tegen Feyenoord

PSV kan langste ongeslagen nationale reeks neerzetten tegen Feyenoord

24 januari - 15:35 Laatste update: 15:51
86

PSV evenaarde eerder dit seizoen het record van zeventien gewonnen competitieduels sinds de start van de Eredivisie. Woensdagavond kunnen de Eindhovenaren tegen Feyenoord nóg een record vestigen. 

In Nederland is PSV in totaal al veertig duels op rij ongeslagen. De laatste keer dat PSV op nationaal niveau verloor, was namelijk op 24 januari 2023. Een jaar geleden ging het Eredivisieduel met FC Emmen met 1-0 verloren. Sindsdien werd er onder trainers Ruud van Nistelrooij en Peter Bosz niet meer verloren in 34 Eredivisieduels, vijf bekerduels en de strijd om de Johan Cruijff Schaal. 

Met die reeks evenaart PSV het Feyenoord dat van oktober 1978 tot december 1979 op nationaal gebied ook veertig duels op rij niet verloor. PSV lukte het overigens ook al eens eerder: van augustus 2000 tot augustus 2001. 

'Het PSV van nu' kan woensdagavond dat record verbeteren op bezoek bij Feyenoord. Mocht er gewonnen worden van de Rotterdammers, dan is PSV bovendien tevens de eerste ploeg sinds het Ajax van 1992/1993 die drie keer in een seizoen wint in De Kuip.